Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koncert KOZUB & KRHUT

PO03.10.2022

Koncert KOZUB & KRHUT

PO03.10.2022

Archiv

Začátek akce 19:00

Štěpán Kozub a Jiří Krhut rozezpívají a rozesmějí začátkem října Fórum Karlín v Praze. Koncert slibuje 90-ti minutový průřez písněmi z debutového alba „Prásknu bičem“. Jejich písně spojují dvě věci, které jsou, podobně jako oni dva, na první pohled také zdánlivě nespojitelné: atmosféru starých šansonových časů a moderní dobu symbolizovanou hudebním minimalismem. Díky spojení křehkých, otevřených písní s kouzlem melancholie a originálního neodmyslitelného humoru, který je společným jmenovatelem obou interpretů bude koncert jedinečným zážitkem.

Autorská dvojice vydala na konci roku 2020 své debutové album s názvem „Prásknu bičem“. Tato ostravská dvojka si rychle získala srdce posluchačů napříč generacemi. Jejich tvorba obsahuje písně, které se žánrově liší a svými vokály je na desce i koncertech obohacuje písničkářka Barbara Kanyzová.

Oba interpreti společně vypustili do světa také dva videoklipy k písním Práce pro šaška a Někdy se bojím. Oba videoklipy si režíroval, scénář napsal i hlavní roli zahrál sám Štěpán Kozub. Píseň Někdy se bojím je výčtem momentů a situací, kterých se oba autoři v životě obávají. Nosným tématem je pak refrén, kde poukazují na to, že ke štěstí mnohdy stačí voda, slova a písně a je důležité jen neztratit víru. „Neber mi víru, neber mi nebe, neber mi prosím, neber mi sebe!“

Od roku 2021 začala tato autorská dvojice vystupovat na koncertech po celé České republice, kde si získala velkou přízeň a oblibu posluchačů ať již v komorním prostředí divadel, na velkých festivalech jako Štěrkovna Open Music, Colours of Ostrava nebo v Mutlifunkční aule GONG Ostrava v doprovodu obrovského hudebního tělesa jakou je Janáčkova filharmonie Ostrava a sbor Permoník.

Co říká Jiří Krhut o spolupráci se Štěpánem Kozubem? „Vážím si toho, že mohu psát, skládat a posílat písničky do světa a rozdávat tak radost, nyní společně i se Štěpánem. Pro mě je nejen vynikající herec s velmi zajímavým hlasem, ale má obrovský univerzální talent. Hlavně je to můj kamarád a mohu prozradit, že díky zpěvu může být před divákem oproti hereckým rolím sám sebou, jak se mi jednou svěřil“.

Naopak Štěpán Kozub říká o Jiřím Krhutovi: „Zjistil jsem, že Jirka je nejen ostravský muzikant a komik, který vystupuje pravidelně v klubu Heligonka, ale že také skládá autorskou hudbu, píše poetické věci, básně. Četl mi je a zpíval a mně přišlo jako obrovská škoda, že se nedostávají k lidem. A tak jsme se dohodli, že zkusíme jednu píseň nazpívat. Pustíme ji do světa a uvidíme, co to udělá. Nakonec jsme nahráli celé album a vyjeli na šnůru. Kluby byly plné a lidi si písničky zpívali s námi. Mám radost, že se texty dostaly k lidem. Přišlo by mi to jako hřích, kdyby to tak nebylo. Ale až s Jirkou jsem objevil žánr, který mi sedí. A to je šanson. A trochu folk. Našel jsem se v hudbě díky těm textům.“
Pro své šansonové písně a humorný večer si Jiří Krhut a Štěpán Kozub zvolili moderní a minimalistický sál Fóra Karlín v Praze a ke spolupráci si přizvali ostravského pianistu a multiinstrumentalistu Pavla Sotoniaka (Bandjeez), vokály doplní svým podmanivým hlasem zpěvačka a skladatelka Barbara Kanyzová.

Mediálním partnerem koncertu je Český rozhlas Radiožurnál.

Rozhovor:

 

Pořadatel: Jiří Philipp, Nádražní 2680/54, 702 00, Moravská Ostrava, Česká republika

Archiv

Začátek akce 19:00

Zavřít

Používáme soubory cookies ke zlepšení uživatelského prostředí na těchto webových stránkách, pro analýzu provozu a personalizaci obsahu a reklamy.

přijmout všenastavitodmítnout