Nový sál Forum Karlín unese hodně

07. 04. 2014

Praha (7. dubna 2014) – V kulturní a společenské hale nového projektu Forum Karlín, který vyrůstá v Praze 8 a je těsně před svým dokončením, byl instalován nejmodernější závěsný systém tzv. rigging s extrémně vysokou nosností. Možnost instalovat a zavěsit zde až 180 tun nabízí široké využití i pro ty nejnáročnější programové prvky a dekorace.

Flexibilita prostor a inteligentní technologie použité ve Foru Karlín jej předurčují pro pořádání nejrůznějších typů akcí – od komorních workshopů, přes divadelní představení, společenské plesy a koncerty až po velké konference. Stropní závěsný systém tzv. rigging umocňuje multifunkční charakter haly – umožňuje totiž instalaci techniky či dekorací kdekoliv v prostoru sálu, a to až do výšky 10 m, a jeho celkové maximální zatížení činí 180 tun. Rigging má dostatečné hustý rastr (rigging plot 4,2 x 1,9 m) a jedno rastrové pole unese až 30 tun.

„Na velikost a kapacitu společenské haly Forum Karlín je to více než nadstandardní technologické řešení, srovnatelné s výrazně většími prostory kulturních sálů a hal nejen u nás, ale i v zahraničí,“ říká Ondřej Špalek, ředitel společnosti Forum Karlín. Využití rigging plotu je i vzhledem ke komfortnímu a bezpečnému přístupu pomocí obslužných látek ideální i pro pohyblivé části těžké techniky či objemných dekorací.