Forum Karlín – od konferencí, firemních akcí až po rockové koncerty

14. 05. 2014

(Praha, 14. května 2014) Forum Karlín, nový multifunkční prostor s nejmodernějším technickým vybavením a vynikající akustikou, přivítá v Praze hned na začátku svého provozu skvělé akce mezinárodního charakteru. V červnu se zde uskuteční urbanistická konference reSITE s účastníky z celé Evropy. Prostory moderní haly v červnu ochutnají například i fanoušci Nine Inch Nails, americké industriální kapely oceněné Grammy. Prázdniny budou patřit mimo jiné i kalifornské rockové skupině Queens of The Stone Age.

„Tato zahajovací programová skladba potvrzuje, že Forum Karlín je jedinečný prostor, který se umí dokonale přizpůsobit nejrůznějším typům akcí,“ říká Ondřej Špalek, ředitel společnosti Forum Karlín, a dodává, „flexibilita haly, vysoký komfort pro návštěvníky, vystupující i organizátory už nyní ukazují, že takový objekt na trhu chyběl.“

Třetí ročník mezinárodní konference reSITE proběhne v prostorách Fora Karlín 19. a 20. června a zaměří se mimo jiné na téma architektury a urbanismu měst a obcí jako podpory rozvoje lokální ekonomiky. Konference využije například i překladatelské kabinky pro simultánní tlumočení, členění pro panelovou diskuzi a další úpravy, které Forum Karlín pro konferenční akce nabízí.

Koncert Nine Inch Nails proběhne 11. 6., britská skupina Kosheen vystoupí hned druhý den 12. 6., Queens of The Stone Age se do Prahy chystají 11. 8. „Jsme rádi, že Forum Karlín díky svému interiérovému řešení a kapacitě až 3 000 lidí oslovuje jak prestižní mezinárodní konference, tak i špičkovou hudební produkci nebo významné firemní akce, které budou tvořit nedílnou součást programu,“ doplňuje Ondřej Špalek.

Forum Karlín z dílny známého španělského architekta Ricarda Bofilla a pražského ateliéru AED project nabízí jedinečné moderní prostory pro pořádání koncertů, konferencí, kulturních a společenských akcí ve dvou nadzemních a jednom podzemním podlaží. Stavba byla zahájena v srpnu roku 2012 a Forum Karlín bude otevřeno v červnu tohoto roku.